Name:
Location: girona, catalunya, Spain

+ 50 anys, técnic, funcionari, inquiet, alegre de viure, ben divorciat(if possible), fidel a ell mateix (if posible), dos fills, nois, 17 i 13, que conviuen a temps iguals amb el pare i la mare,

Monday, December 11, 2006

les motivacions

Que fa que un infant es motivi, per el que sigui?.
Per que sovint els pares i mares ens queixem que els nostres fills i filles no es motiven pel que voldríem que es motivessin?.
I com es manifesta la motivació?.
Ep, i hi ha motivacions de tots tipus, les afectives, les compassives, les d’interès,..., vers els pares, els familiars, els amics, els altres i una de mot important, vers un mateix.
I quines limitacions hi ha en les motivacions?
Crec que hi ha nivells d’acceptació del comportament del nen o nena. Sovint no tenim l’empatia per llegir aquestes motivacions, el seu nivell i les dificultats d’aquesta motivació. O no les acceptem prou com són. Volem i demanem claredat en la explicitació de la motivació i això constitueix una barrera i una greu dificultat en la comunicació, resultat de la qual, pot ser una persona amb maneres emotives ben diferents al seu potencial.
S?ha de reflexionar sobre el respecte al projecte de persona que tenim al davant, tot i sovint costa molt i fa patir molt, per que sempre hi ha la por del resultat diferent al que nosaltres ens projectem del nen o nena. I estimació, molta estimació, que és el bàlsam de totes les pors i que potencia la confiança i l’esperança en el projecte.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home