Name:
Location: girona, catalunya, Spain

+ 50 anys, técnic, funcionari, inquiet, alegre de viure, ben divorciat(if possible), fidel a ell mateix (if posible), dos fills, nois, 17 i 13, que conviuen a temps iguals amb el pare i la mare,

Sunday, October 29, 2006

La fragilitat de l’ésser humà

L’ésser humà és un ser fràgil. La tranquil·litat que comporta el coneixement de la fragilitat humana és un estat de gràcia que, a mesura que passen els anys, aprenem a valorar. Sòl ser, quasi sempre desprès d’una crisi, del tipus que sigui, però ha de ser una crisi ben duta, no crispada. El resultat de la crisi no te més importància, si no com s’ha portat aquesta crisi.
Una crisi ben duta és la que pot fer veure el sentit de la fragilitat de l’ésser humà. Una crisi mal duta pot generar, només, crispació i de resultes d’ella, un mal estar que impedeixi prendre consciència de aquesta fragilitat. Independentment del resultat o pitjor si el resultat ha estat bo, per que aquest fet, si la crisi s’ha portat malament, generarà uns anticossos a la reflexió positiva.
Prendre consciència de la fragilitat pot fer-nos més humans, més resistents a la contrarietat, més justos amb el tracta al proïsme, fins al punt que pot ser motor del creixement personal. És valorar els potencials personals al seu just límit i saber actuar en base a aquests, per que si un cop coneguts i/o intuïts, no s’actua en conseqüència, part del sentit de la vida es perd, entenent com un sentit de la vida la lluita per la plenitud.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

RESPECTE AQUEST TEMA, ES MOLT BO EN MILAN KUNDERA SOBRE TOT ELS SEU LLIBRE "LA INSOSTENIBLE LLUEGERESA DEL SER" TE'L RECOMANO. JO JA L'HE LLEGIT TRES VEGADES EN 20 ANYS. ARA ESTIC LLEGINT "PSIQUIATRAS, PSICOLOGOS Y OTROS ENFERMOS" DE RODRIGO MUÑOZ AVIA, AMB EL TITOL EN HI HA PROU SOBREN ELS COMENTARIS. MOLT BO, SOBRE TOT PELS QUE HEM PASSAT PER AQUESTS "BERENGENALES".

2:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tot ésser viu sembla conscient de la seva fragilitat, de la seva vida limitada. Els éssers animats, a més, hem evolucionat per mostrar quan som conscients de la nostra fragilitat.
El plor estrident d'un nadó és instintiu. Com en tots els mamífers, sap, sense aprenentatge previ, quan està en perill o quan necessita ajuda. El crit estrident no és només per atreure als pares (la reacció d'un adult davant el crit d'una criatura és immediata), el crit també serveix per disuadir en primera instància al possible enemic.
L'espècie humana ha hagut de vencer els seus pors, essent perfectament conscient de la seva fragilitat. Sense vencer les nostres pors, mai hauriem sortit de les coves on viviem, mai ens hauriem aventurat per planures plenes de perill i no hauriem arribat a tots els racons del món.
Malauradament, la societat capitalista actual indueix a fer pensar que no som finits, que som totpoderosos, que viurem sempre i que els mals sempre recauen sobre els altres. Això implica una manca de respecte envers la resta de la societat. Si no reconec la meva pròpia limitació biològica, per què hauria de reconèixer la dels altres??

2:48 AM  

Post a Comment

<< Home